Vin är en stor passion
Vin ligger krögarparet Hanna & Per varmt om hjärtat, och att kombinera mat och dryck är en viktig del av restaurangupplevelsen.
– När vi tog över Gustaf Bratt för 5 år sedan var vinförsäljningen nästan obefintlig, men idag säljer vi mer vin än öl under en månad. Våra gäster uppskattar vår vinkunskap och ger oss ofta förtroendet att rekommendera det vi tycker passar bäst. Vi märker både en större kunskap och ett ökat intresse för vin från våra gäster, vilket vi tycker är väldigt kul, säger Hanna och Per.
Vinlistan erbjuder ett brett utbud med 90-120 viner, och man lägger stor vikt vid att presentera viner i flera olika stilar. Torra, halvtorra, smöriga och aromatiska, kraftiga och fylliga , lätta och eleganta och gärna med ett brett årgångsspann.
Per, som är utbildad sommelier, berättar gärna om vin och vill gärna dela med sig av sin kunskap.
– Att starta en vinklubb eller kanske en vinbar med brett utbud på glas är en liten dröm jag har, som jag hoppas att kunna förverkliga snart.